Przykładowe menu wigilijne
Zupa (1 do wyboru )
Barszcz z fasolą
Barszcz z uszkami
Zupa grzybowa z łazankami
Żur na serwatce z jajkiem i ziemniakami
Danie główne (1 do wyboru)
Sandacz soute z pure szpinakowym i kapustą savoy
Filet z mintaja panierowany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
Dorsz panierowany z ziemniakami opiekanymi i kapustą pekińską
Danie ciepłe (podawane na półmiskach)
Groch z kapustą
Pierogi z kapustą i grzybami
Kutia
Kapuśniaczki lub krokiet z kapustą i grzybami
Napoje
Kompot z suszu
Kawa, wybór herbat
Woda gazowana i niegazowana
Zakąski zimne
Tymbaliki rybne
Śledź o wiejsku
Ryba po grecku
Sałatka jarzynowa
Deska serów
Półmisek wędlin i mięs pieczonych
Deser
Ciasto domowe 3 rodzaje